witam mam pytanie o piers z kurczaka Zawsze kupuje surowe piersi przyprawiam i daje na patelnie i teraz moje pytanie na czym lepiej smazyc ? moze byc oliwa z oliwek? kroje ja w mala kostke zeby szybciej ja zlapalo (teflon)
Jak najlepiej wazyc kuraka? Przed ugotowaniem czy po? Jest jakas duza roznica ? Zawsze wazylem po ugotowaniu bo tak wygodniej zwazyc 1 porcje , nie bede przeciez gotowal po 100g
Witam! Chcę się was zapytać jak przyrządzacie pierś z kurczaka na obiad i np. po treningu. Ponieważ ja ciągle gotuje pierś i pomału mi się go odechciewa, dlatego proszę was o jakieś porady. Jak można szybko i dobrze go zrobić nie tylko gotując.
Witam! Mam takie pytanie bo w diecie mam posiłek: pierś z kurczaka, biały ryż i papryka.. I czy muszę pierś z kurczaka jeść gotowaną czy mogę paprykę i pierś podsmażyć na np. Oliwie z Oliwek czy nie mogę czy to zmieni wartości odżywcze kurczaka ?
Chciałbym się dowiedzieć, czy macie jakiś dobry dodatek do piersi. Np. jakiś sos, ale chodzi mi bardziej o samoróbkę niż sklepowe łajno. Ogólnie jak jem samą pierś, to mnie mdli, co innego jak jest w marchewce, ale do tego wtedy dochodzi cukier, maka. A więc jakieś sprawdzone mikstury, sosy do gotowanej piersi?: )
Cześć, Poszukuję sprawdzonego przepisu na ryż z kurczakiem aby przygotować dzien wcześniej. Niestety jak robię ryż z piersią kurczaka to na następny dzień jest to suche, jakieś rady? Proszę tylko nie pisać że polej keczupem czy innym shitem
Siemka, chodzi mi o to jak mam obliczyć ile kalorii ma pierś z kurczaka bo zanim zacznę smażyć lub gotować (mięso surowe) i dajmy na to wezmę 200g ale jak usmażę lub ugotuje to pierś zmniejsza się do jakiś 150g, i jak to mam wliczać do bilansu jako 200g czy 150g ?
Witam :D co do piersi , to jecie dziennie cala ?? czy tylko iles tam gram . Czyli np pulowe ?:D i starcza wam na dwa dni ?:D Heh glupie pytanie ale mnie to dreczy :P jak wy robicie ?
Moje pytanie odnosnie piersi z kuraka dotyczy tego czy np 100g piersi jak wrzuce do garnka i ugotuje to będzie miało 21g białka? Zmniejsza się objętość mięsa podczas gotowania ?? Ile mam wrzucić do gara aby wyszło mi 100g piersi która ma 21g białka? Jak to jest ?
Więc tak jem codziennie piersi i ryz po treningu obiad obojetnie sniadanie jakies bialko kolacja tez . wszyscy mi mówią(poniewaz rosne 177cm 52kg 14lat)że w piersiach są jakies sztuczne hormony i że nawet jak bd sie tak odżywial to mi nie pójdzie w mase tylko we wzrost i że nie ma sensu jak myślicie to prawda?
hmm głupia sprawa ale w kazdej diecie (prawie kazdej) jest napisane np 100g piersi z kurczaka. Wy naprawde jestescie najedzeni 100g piersi kurczaka. Pytam bo jestem na diecie redukcyjnej a mimo to wcinam cala piers srednio 200-250g. Zaczyman watpic w to czy zgubie te kg skoro tyle zre:)
Witam ! 1. Czy w diecie mogę zamiast piersi z kurczaka gotowanej zastąpić piersią z kurczaka ale normalnie smażona ? Od czasu do czasu oczywiście Jak wartości energetyczne się zmieniają ? Chodzi o białko i kcal na 100 g 2. Czy do diety czasami zamiast śledzia w occie mogę zastąpić smażoną rybą PANGĄ albo MINTAJ??
Mam pytanie jak liczyć kalorie z smażonej piersi z kurczaka ? 220g piersi ma około 235kcal do tego olej na którym smażę jest w sprayu i tu pytanie czy taka pierś zmienia kaloryczność po usmażeniu czy pozostaje tyle ile było jak była surowa Zmieniony przez - w1iczek w dniu 2023-05-09 14:55:42
Siema. jak to jest z uwzględnianiem w diecie np kurczaka. Przed obróka mamy go np.100g czyli okolo 21,80g białka, a po obróbce np, smazeniu mamy go 50g czyli polowa z tego co wczesniej(teoretyczeni) wiec jedzac 100g w diecie kurczaka jem te 50g po obrobce(ze 100g) czy musze wrzucic na patelnei 200g surowej piersi zeby zejsc 100g juz po obrbce i [...]
Cześć. Szukam jakiegoś dobrego sprawdzonego przepisu na pierś z kurczaka. Dodam tylko, że pieczona już mi się przejadła, a za gotowaną nie przepadam. Liczę na jakieś ciekawe propozycje z Waszej strony. Najlepiej jakby było prosto i smacznie, byle nie gotowana! Z góry dzięki ;)
Siemanko,otóż ćwiczę i mam dietę i mam pytanie co do przyrządzania piersi z kurczaka, cze lepiej jeść smażoną w panierce czy gotowaną na parze? Sprawdzałem w necie i smażona ma w 100 g ma około 25g białka i az 13 tłuszczu a gotowana na parze 39g białka i 2g tłuszczu. Jak wy to przyrządzacie?
Jak najlepiej przygotowac piers z kurczaka? od pewnego czasu jem smazona piers z kurczaka i zauwazylem ze przytylem nie wiem czy to wina tego ze smaze czy przez to ze masuje ale przyrostow miesni za bardzo nei widze
O cudownych wlasciowosciach piersi nie trzeba opowiadac ale co z udkiem - jakie ma wartosci? ofc w diecie mam piers z kurczaka ale lubie czasem wszamac udko - tylko nie wiem jak to sie ma do piersci z kurczaka.